Vital Clinics helpt mensen met burnout, overspannenheid of stress vitaler worden door middel van vitaliteitsmetingen, -coaching en advies. Op deze wijze helpen wij ook bedrijven en scholen met burnout preventie en ziekteverzuim.

Onze visie is dat mensen hun balans op fysiek, mentaal en emotioneel gebied terug moeten vinden. Dat begint bij de basis; voeding, beweging en leefstijl en vervolgens met positief bekrachtigende coaching waardoor mensen weer in hun kracht komen te staan.

Vital Clinics werkt samen met voedingsdeskundigen, diëtisten, sportconsulenten, orthotherapeuten, HRM-deskundigen, psychologen en artsen in binnen- en buitenland om u van zo goed mogelijk advies te voorzien. Tijdens maandelijkse kennissessies worden ervaringen en informatie uitgewisseld om elkaar te verrijken. Vital Clinics is bovendien voortdurend in opleiding om van de nieuwste behandeltechnieken en kennis op de hoogte te blijven.

Psycholoog, vitaliteitscoach drs. Evelyn Stoelinga MSc.

Mijn liefde voor leefstijl en vitaliteit is ontstaan doordat ik in mijn eigen leven veel te maken heb gehad met onverklaarbare klachten en vermoeidheid. Een burnout was de druppel. Verandering in leefstijl en focus op vitaliteit hebben mij geholpen mijn klachten te overwinnen, waarna het mijn missie is geworden om ook anderen te helpen vitaal te worden. Zo is Vital Clinics ontstaan.

Na mijn studie Psychologie ben ik mij verder gaan verdiepen in vitaliteit: dat deel van de gezondheid waar mensen zelf regie over hebben. Ik vind het fantastisch om mensen te begeleiden bij wat ze zelf kunnen doen om gezonder te worden. De basisfactoren van vitaliteit (voeding, beweging en leefstijl) hebben altijd al mijn interesse gehad. Toch is vitaliteit veel complexer dan dat. Ik kwam in aanraking met de vitaliteitsmeting, een methode die verbinding weet te leggen tussen lichaam en geest om zo je vitaliteit te versterken. Samen met mijn Psychologische achtergrond is dit een perfecte combinatie om mensen te helpen vitaler te worden.

Psycholoog, mindfulnesstrainer drs. Janna Nienhuis

In mijn leven heb ik veel en langdurig ervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren die levensbedreigend en chronisch ziek zijn, die kampen met lichamelijke en met psychosomatische klachten. In mijn werksituatie in het UMCG weet ik heel persoonlijk wat het is om overspannen en burn-out te raken. Stress op het werk tezamen met moeilijke levensgebeurtenissen in mijn persoonlijke leven maakten dat ik uit-balans raakte. In die periode heb ik mede door mindfulnesstraining ervaren dat ‘in het ongeluk het geluk zich openbaart’.

In mijn werk gebruik ik effectief bewezen technieken als Mindfulness en posttraumatische stressbehandeling (EMDR).

Sport- en vitaliteitscoach Hannes de Boer

Op zoek naar vitaliteit? Dat energieke, productieve,  gezonde en positieve gevoel? Ik ben Hannes de Boer, vitaliteit- en beweeg professional. Ik ben afgestudeerd aan de ALO als vakdocent LO en gespecialiseerd in projectmanagement. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van leefstijl en vitaliteit bij bedrijven en andere organisaties. Of het nu advisering, projectmanagement is of ondersteunend aan de uitvoering. Mijn benadering ligt in de koppeling van beweging, gezonde voeding en gedrag. Het ene gaat niet zonder het andere.

Met een respectvolle, behulpzame en eerlijke benadering coach ik jou of je organisatie naar vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Ik ben werkzaam als fysieke coach, of projectleider van vitaliteit- en leefstijlprojecten bij bedrijven of gemeenten. Op deze manier wil ik bijdragen aan een langer gezond leven, een positief, energiek dagritme, waarbij je de dagelijkse dingen vanzelfsprekend en productief aanpakt.

Stagiair Marketing-Communicatie Jowi Hartlief

Sinds februari loop ik stage bij Vital Clinics voor mijn opleiding Marketing. In mijn persoonlijke leven heb ik veel affiniteit met gezond leven, sporten en positief in het leven staan. Voor mij is het de ideale combinatie om mijn kwaliteiten en interesse op het gebied van gezondheid, leefstijl en vitaliteit te combineren bij Vital Clinics.