De vitaliteitsmeting (Check Medical Sport) is een meetinstrument waarmee we in 8 minuten uw vitaliteit in kaart kunnen brengen. Dat doen we door het meten van onder andere het autonome zenuwstelsel, de bloedcirculatie, spijsvertering, stofwisseling, energiereserves en de mate van verzuring in het lichaam. De test bestaat al meer dan 25 jaar en wordt in veel landen ingezet om vitaliteit te meten. De vitaliteitsmeting is door Duitse medici en wetenschappers verder ontwikkeld en de werking ervan is door verschillende wetenschappelijke onderzoeken aangetoond.

In de praktijk heeft de vitaliteitsmeting zijn sporen ruimschoots verdiend. De test wordt o.a. gebruikt door professionele sportclubs zoals AC Milan, FC Köln, Bayer Leverkusen en John McEnroe Tennis Academy om hun spelers beter te laten presteren. Maar de test is geschikt voor iedereen die vitaler wil worden, ook als u geen atleet bent.

Maak een afspraak en verbeter uw vitaliteit

Hoe werkt het?

Bij de vitaliteitsmeting zit u ontspannen op een stoel en krijgt u van ons elektroden op uw handen, voeten en voorhoofd. Gedurende 8 minuten stuurt het apparaat via die elektroden signalen door uw lichaam. Daar voelt u niets van. Deze techniek heet de bio elektrische impedantie analyse en is erkend door de Amerikaanse FDA in Amerika en Europa. Op basis van de meetresultaten kunnen we uw fysieke, mentale en emotionele vitaliteitsfactoren analyseren. Aan de hand daarvan krijgt u gerichte adviezen over beweging, voeding en ontspanning, waarmee u uw leefstijl zelfstandig of met behulp van coaching kunt verbeteren.

Voor wie is het?

De vitaliteitsmeting is geschikt voor iedereen die vitaler of klachtenvrij door het leven wil gaan. Denk bij klachten bijvoorbeeld aan burnout, overspannenheid, stress, vermoeidheid, pijn en onverklaarbare klachten. Daarnaast kan de meetmethode door atleten gebruikt worden om betere sportprestaties neer te zetten. Want als u vitaler bent, presteert u beter. Dat geldt natuurlijk ook op de werkvloer. Daarom is de meting ook ideaal voor iedereen die een carrièreboost kan gebruiken en bedrijven die het ziekteverzuim omlaag willen brengen.

Meld u meteen aan!