Ziekteverzuimkosten in bedrijven kunnen enorm oplopen. Zo is het aantal medewerkers met burnout de afgelopen 5 jaar verviervoudigd. 1 op de 7 werknemers krijgt ermee te maken. Burnout komt voor in bijna alle sectoren, dus vrijwel alle bedrijven krijgen op den duur met burnout te maken. Dit brengt torenhoge kosten met zich mee. Niet alleen de ziektekosten voor de zieke medewerker, ook de kosten van de vervanger, de kosten voor het inwerken, de kosten voor het werk dat niet tijdig wordt uitgevoerd, de kosten die de verhoogde werkdruk bij collega’s met zich meebrengt en de kosten van improductiviteit na terugkomst. Genoeg redenen dus om preventief met de gezondheid van medewerkers aan de slag te gaan.

Dan nog niet te spreken over de voordelen die vitale medewerkers met zich meebrengen, zoals productiviteit, creativiteit, efficiëntie, positiviteit en flexibiliteit; wat eveneens financiële voordelen oplevert.

Vital Clinics kan uw bedrijf begeleiden met preventieve gezondheid door kennisoverdracht, trainingen en met name door vitaliteitscoaching voor medewerkers.

Maak nu een afspraak om te kijken wat Vital Clinics voor u kan betekenen.